Take care of your hair

De meeste mensen die verzorgingsproducten kopen, kijken naar de prijs of de leuke verpakking. Ik niet, ik kijk naar de ingrediëntenlijst… Ik geef het graag toe: ik heb een zwak voor producten zonder schadelijke ingrediënten die lokaal geproduceerd worden. Wie wil er nu troep in z’n haar of op z’n lichaam smeren? Toch zitten de meeste verzorgingsproducten die je in de supermarkt vindt vol nasty chemicals. Ik ben blij een hele nieuwe wereld te kunnen ontdekken in Zweden. Vandaag stel ik jullie m’n nieuwst ontdekking voor: de haarverzorgingsproducten van Bruns.

 

2 sterke madammen met een visie

Persoonlijk vind ik het verhaal achter een product heel interessant. De producten van Bruns werden ontwikkeld door Cecilia en Johanna, twee kapsters die de wereld wilden veranderen. Klinkt een beetje naïef misschien, maar ik ben van mening dat alles begint bij jezelf 😉 De twee sterke madammen wilden voor zichzelf en hun werknemers een omgeving creëren zonder schadelijke chemicaliën en producten ontwikkelen met enkel natuurlijke ingrediënten.

Goed voor zichzelf, hun klanten en het milieu natuurlijk. Intussen ontvingen de dames al verschillende prijzen voor het gebruik van onbewerkte ingrediënten en hun milieuvriendelijke filosofie.

“De wereld veranderen begint bij jezelf”

 

No nasty chemicals

Ik ontdekte shampoo & balsem nummer 4 met een heerlijke magisk citrus geur. Als je al geëxperimenteerd hebt met natuurlijke shampoo’s, merk je dat ze meestal minder schuimen dan de producten die je in de reguliere supermarkt vindt en wel chemicaliën bevatten.

Een tip: gebruik eerst een klein beetje shampoo, spoel het goed uit en was je haar erna een tweede keer. Heel erg schuimen doet het niet, maar op die manier vind ik het al een stuk aangenamer. Zeker als je weet dat het namelijk net de schadelijke stof SLS (Sodium Lauryl Sulfate of dingen die erop lijken) is die je shampoo (of douchegel, handzeep, etc) heerlijk laat schuimen.

Nog een tip: wil je de ingrediënten in je verzorgingsproducten checken, dat kan je ze gewoon ingeven in de database van Skin Deep. Groen is ok, rood is te vermijden en voor oranje moet je opletten. Probeer het zeker even hier.

“Tip: als je je haar twee keer wast met een klein beetje shampoo, schuimt het beter”

 

Bij de kapper

De Bruns producten worden met de hand gemaakt in een eigen fabriek in Lund. De dames runnen nog steeds 2 kapsalons in Lund en Malmö waar uiteraard enkel met hun eigen producten wordt gewerkt. Deze salons zijn wat ver van Växjö, maar ik vond hier in de buurt een gezellig alternatief waar ze ook enkel met natuurlijke producten, waaronder Bruns, werken. De afspraak is gemaakt en ik ben zeer benieuwd. Een uitgebreid verslag volgt!

Posts created 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven