Zero waste tip #4: wasbare make-up removal pads

Ik gebruik niet veel make-up. Gewoon een poedertje om oneffenheden te camoufleren en wat mascara meestal. Ook al is je make-up beperkt, toch is een goede reiniging van je gezicht erg belangrijk. Ik gebruik hiervoor al een hele tijd wasbare reinigingsdoekjes en vind het super makkelijk in gebruik. Onlangs kwam ik een tip tegen die ik zeker met jullie wilde delen.

Hoe begin je eraan?

Eigenlijk is het heel makkelijk. Je kan je gebruikelijke reinigingslotion gebruiken en het wattenschijfje vervangen door een wasbare variant. Zo doe ik het nog regelmatig. Ik ben fan van de micellaire reinigingslotion op basis van rozenwater van Cîme. Gewoon op je gezicht sprayen en zachtjes afvegen met een herbruikbare pad. Een beetje lotion rechtstreeks op je doekje sprayen en zo je gezicht reinigen kan natuurlijk ook.

Kokosolie reinigt ook!

Wist je dat kokosolie ideaal is om je make-up te verwijderen? Een beetje kokosolie nemen en zachtjes je gezicht mee inmasseren, zo simpel is het. Je zal zien dat je mascara gewoon smelt! Kokosolie is meestal vast van vorm, maar zodra je ‘m een beetje opwarmt tussen je vingers zal je zien dat het makkelijk aan te brengen is. Nadien kan je je gezicht schoonvegen met een wasbaar gezichtsreinigingsdoekje.

Makkelijker?

Kan het nog eenvoudiger? Ja, hoor! Onlangs zag ik een leuk filmpje op de instagram pagina van Ekotipset waarin ze de wasbare wattenschijfjes al klaarmaken voor gebruik. Hoef je niet te prutsen met de kokosolie op het moment dat je eigenlijk gewoon zin hebt om heerlijk in je bed te kruipen. Het is super makkelijk!

Wat heb je nodig?

  • kokosolie
  • wasbare reinigingsdoekjes
  • kokend water
  • een potje met deksel

Je stapelt gewoon één voor één je doekjes op elkaar in een potje dat je kan afsluiten. Je kookt een beetje water en voegt hier kokosolie aan toe. Voor mijn potje kookte ik 4 dl water en gebruikte ik 1 eetlepel kokosolie. Als de kokosolie opgelost is in het water, giet je dit over de doekjes in je potje. Even laten trekken en nadien het overtollige water weggieten. Voilà, je make-up pads zijn klaar voor gebruik.

Kijk eens hoe makkelijk je mascara verdwijnt!

‘s Avonds voor je gaat slapen hoef je enkel een doekje te nemen en hiermee je gezicht te reinigen. De klaargemaakte pads kan je ongeveer een week houden. Daarna moet je ze echt wel in de wasmachine gooien, ook als je ze niet hebt gebruikt. Je bewaart immers natte doekjes in een afgesloten doosje. Wassen kan mee met de handdoeken bijvoorbeeld op 60 graden, maar vaak is 40 graden al voldoende.

Welke soorten?

Zoals je kan zien gebruik ik grote pads gemaakt van bamboe. Ze zijn heerlijk zacht en zo kan je je hele gezicht makkelijk reinigen. Deze zijn van Cheeky Wipes. Voor de ouders met kleine kindjes: ze hebben ook wasbare billendoekjes, een aanrader voor elke kersverse ouder! De make-up pads bestaan ook in een kleiner formaat -van Imse Vimse bijvoorbeeld- als je liever de grootte hebt van een wattenschijfje.

In België of Nederland kan je ze onder meer vinden bij Sebio, Green Jump of Blabloom. In Zweden zijn er veel mogelijkheden. Mijn favoriete webshops tot nu toe? Rekoshoppen, Happy Green, Jordklok en Lapland Ecostore, maar je kan ze ook gewoon aankopen bij apotea.se.

Probeer het zeker eens! Het is een kleine stap in de richting van een zero waste badkamer, je gebruikt enkel natuurlijke producten én het is super makkelijk in gebruik.

Veel succes!

Posts created 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven