Het Zweedse Maria Åkerberg: gezonde producten met een heerlijke geur

Troep in de badkamer? Daar bedank ik graag voor. En dan heb ik het niet over vuil in het doucheputje of in het toilet, maar chemische brol in je douchegel, shampoo of deodorant. Dingen die je proper zouden moeten maken, laten vuil achter in je lichaam. Hoe contradictorisch! Dus kies ik bewust voor echt ‘schoon’, zonder troep. Maar mét geurtje als het even kan.

Met of zonder geur?

Het is tegenwoordig gelukkig een stuk makkelijker om verzorgingsproducten te vinden zonder schadelijke chemicaliën. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen, natuurlijk. Alleen… ontbreekt meestal dat héérlijk geurtje. Ik besef dat het vaak net die synthetische geuren zijn die schadelijk kunnen zijn of allergieën veroorzaken. Maar ik hou van geuren! Ze betekenen iets en roepen een bepaald gevoel op. Vreemd, hoor, maar sinds mijn eerste zwangerschap ruik ik veel intenser en kunnen geuren echt mijn stemming bepalen. Soms een vloek, soms een zegen 😉 Fragrance free is absoluut het veiligste, maar persoonlijk word ik er niet gelukkig van. Er moeten toch gezonde alternatieven zijn, hoor ik je denken? Check! Mijn absolute favoriet als het op gezonde geurtjes aankomt zijn de producten van het Zweedse Maria Åkerberg. 

Geuren kunnen echt mijn stemming bepalen

Wellness bij je thuis

Neen, ik word niet betaald om reclame te maken. Ik krijg ook niets gratis. Ik wil gewoon het gevoel met jullie delen, de beleving. De geur van citroengras en rozemarijn in de ‘energy’ reeks is mijn all-time favorite. Het lijkt alsof je badkamer even verandert in een natuurlijke spa of wellness. Sluit je ogen, adem eens diep door je neus en relax. Wat een heerlijke start van de dag! Maria Åkerberg werkt voor haar producten trouwens enkel met essentiële oliën* van de zuiverste soort. 

Duurzaamheid all the way

De verpakkingen zijn gemaakt van bioplastic

Geen chemische troep is één ding, maar voor mij mag het gerust een stapje verder gaan. Ook hierin stelt het merk me niet teleur. Ze hechten bijzonder veel aandacht aan duurzaamheid. Hun verpakkingen zijn namelijk even natuurlijk als de inhoud ervan, want ze kiezen bewust voor flessen en tubes gemaakt van bioplastic of glas. De keuze voor duurzaamheid zit ingebakken in het bedrijf en in elke beslissing die ze nemen. Zo werken ze bijvoorbeeld enkel met tape die vrij is van chemische solventen en krijgen zowel het personeel als de gasten biologische koffie, thee en fruit. Zelfs de bank waar ze mee samenwerken heeft een milieucertificering. Je voelt het, duurzaamheid zit in het DNA.

Hier in Zweden zijn de producten makkelijk verkrijgbaar, maar onlangs ontdekte ik dat je ze in België en Nederland kan kopen via https://www.lacasamiabeauty.nl/.

ps: wil je graag nog meer Zweedse producten zonder schadelijke stoffen testen, dan kan ik de haarverzorgingsproducten van Bruns aanraden. Lees er hier alles over.

* Opgelet, het is niet omdat het een natuurlijk product is dat je er niet allergisch op kan reageren.

Posts created 39

2 gedachten over “Het Zweedse Maria Åkerberg: gezonde producten met een heerlijke geur

    1. Zeker eens testen, zou ik zeggen. Ik had ook een heel fijne ervaring met de Nederlandse webshop. Ideaal als ik eens een cadeautje richting België of Nederland stuur 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven